Speglar

Speglar har länge varit ett naturligt inslag i våra hem. De finns nästan överallt och ger oss otroliga möjligheter till allt från dekoration och ljusförflyttning till fåfänga eller rumsförstoring.

 

Spegelglas skapas genom att man lägger en flerskiktsbeläggning på baksidan av vanligt glas. I botten använder man silver för att skapa ett högreflekterande skikt därefter lägger man på ett eller flera täckskikt för att skydda silverbeläggningen som är fuktkänslig.

 

Möjligheterna med speglar är näst intill oändliga. Vi kan hjälpa dig med allt från nya spegelglas i befintliga ramar till måttanpassade spegelglas för inkakling i nya badrumsväggen.

 

Lamellglas

Laminerat glas består av två eller fler glasskivor som "limmats" samman med en plastfolie. Vindrutor består av lamellglas och detta används också ofta till rutor i traktorer och maskiner.

 

Lamellglas ger också ett mycket bra inbrottsskydd då det krävs mycket arbete för att tränga igenom det. Ytterligare fördel med ett lamellglas är att plastskiktet mellan glasen skyddar mot solens UV-strålar. Monteras ett lamellglas i ett isolerglas i ett hus, skyddas möbler och golv mot blekning! Man behöver då inte persienn för detta ändamål!

 

Keramiskt glas (Eldfast glas)

Till luckorna i en braskamin rekommenderar vi ett keramiskt glas, som tål väldigt hög värme. Ett dyrt glas, men eftersom man oftast inte behöver så stora ytor är det ändå överkomligt!

 

Copyright © 2015 Mora Glasmästeri. All rights reserved

Mora Glasmästeri AB

Örjasvägen 10

79236 Mora

tfn. 0250 - 71 000

Fax 0250 - 183 46

info@moraglas.se